Användarprofil

T Johannesson

Inte fullt så epic som namnet vill antyda.

Fantastiskt lättdrucken. Smaken av svartvinbär är genomgående och mycket behaglig. Känns som en lämplig efterrätts-öl. Betygsatte den till en sexa efter att ha druckit den utan något till men kompletterat med en söt efterrätt hade den nog stigit en eller två grader.

En sanslöst fruktig öl som är mjuk i smaken, ja nästan lite saftig, i sitt sätt. Att den förvisso bara ligger på 5 alkoholprocent gör det inte mindre förvirrande när man inser att det inte finns ett spår av alkoholsmak i denna öl. Inte någon direkt "ölsmak" heller för den delen förvisso. En trevlig öl enligt mitt tycke dock då den utan större problem kan drickas innan något mer mastigt utan att störa smaken.

En spännande lambic med en frisk, syrlig, enligt min upplevelse, smak som var nästan lite för lättdrucken. Såsom med många av detta slag så finner jag mig undrande om jag inte råkat få ut en strongbow eller liknande efter ett tag. Vilket iofs inte är ett minus, bara en parentes.

jag fann ciullin beast vara en "lätt" öl, utan några särskilda smaker som sticker ut utan snarare en jämn upplevelse rakt igenom. På gott och ont förstås. Vad som kan sägas är; det är en strong ale utan några direkta överraskningar.

Vad finns det att säga om denna öl, denna kriek? Dels smakar den ju inte riktigt öl, på det viset som en stratopranen eller en skullsplitter smakar som en "riktig öl". Dricker du en kriek kan du vänta dig att det smakar annorlunda, denna är inget undantag.

Med det sagt är det en god kriek, den är framförallt en fruktansvärt lättdrucken kriek. Den är inte exceptionell men väl värd att dricka för sin genre.

Drack den under samma kväll som en St. Louis Kriek och kunde verkligen känna kontrasten. Där Krieken var väldigt lättdrucken och smakfull var denna ack mer svårdrucken för mig (inte för Martin som tur var *ler*). Den har en torrhet som påminner om cider vilket var det som gjorde den svårdrucken för mig MEN den var mycket god i övrigt och smaken var en fantastisk upplevelse.

Efter en kort shopping i Edinburgh kom jag hem med bl.a. denna öl och i goda vänners lag tog vi och smakade av den. Varande tämligen ny till både ölens rika värld såväl som whiskyns var det med viss bävan man hällde upp denna mörka ale.

Till min stora förvåning och glädje hade ölen fått mycket av det goda i whiskyn utan att ta upp det allt för skarpa i smaken (enligt min enkla mening). Att ölen sedan efterlämnade en väldigt varaktig eftersmak tog jag som ett stort plus. Överlag skulle jag säga att det var en mycket god öl som jag kommer titta efter om jag åker till Skottland fler gånger. Och jag ser mycket fram emot att smaka av min Harviestoun Ola Dubh (30 Year Old) senare för att se hur den står sig.

Jessenhofken är en ekologisk öl och bör väl marknadsföras som just en sådan. Jag fann inte att den hade mycket mer att komma med i jämförelse med andra öl på marknaden. Så vill du döva ditt ekologiska medvetande kan detta vara ett gott val, vill du däremot ha en smakrik öl finns det bättre val. Med detta inte sagt att det är en dålig öl, bara att den inte erbjuder så mycket mer utöver en standardöl förutom sin ekovänlighet.

Mustig dryck med krämig smak. Personligen anser jag att den smakar aningen för mycket av chokladmjölk för att den ska vara helt tilltalande.