Utforska »

Utforska dryckesvärlden genom våra 67515 produkter och hitta din favorit bland öl, whisky, cognac, vin eller andra drycker.

Hjälp till

Hjälp oss hålla Valv uppdaterad genom att betygsätta, recensera och skriva om produkter. Det är dina betyg som gör att vi kan ge dig personliga rekommendationer. Du kan även besöka oss på facebook samt installera Valv på din android.

Namngivning

För att produkter på Valv ska vara så konsekventa och därmed jämförbara med varandra, förespråkar vi ett par riktlinjer när det kommer till namngivning av nya produkter.

Identifikation

Först och främst handlar det om identifikationen av en unik produkt. Att döpa ett vin enbart till 'Shiraz' hjälper inte nästa användare att snabbt och enkelt se vilket vin, även om producenten står i klartext på produktens sida. Istället är det bättre att inkludera producentens namn i titeln, som gjorts med Robertson Shiraz. Märk dock att hela "Robertson Winery" inte angivits, ord som winery, brewery, distillery och liknande kan skippas för läslighetens skull.

Årgångar

Nästa punkt gäller årgångsprodukter, som så ofta är fallet med vin och whisky. Här förespråkar vi produktens namn, följt av ett kommatecken, följt av årgången eller åldern. Exempel är Chakana Bonarda, 2008 och Ardbeg Supernova, 2010.

Och om det skulle vara några oklarheter så titta gärna på andra produkter från samma producent, eller skriv vad som känns bäst. Det är enkelt för oss att korrigera i efterhand om något blivit snett.