Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon, 2007

Produktbild för Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon, 2007

Rött vin från Stellenbosch i Sydafrika

Betyg 8.0
Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon, 2007 4.0
Ditt betyg
Producent Simonsig Estate, Sydafrika
Volymprocent 14.0%
Årgång 2007

Importörens beskrivning

Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jaques Malan kommer till Cap Wineland.

1952 köper Frans Malan Simonsig Estate. Frans var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika, de är en av 38 medlemmar i Cape Winemakers Guild. Idag ägs och drivs Simonsig Estate av tre hängivna Malan bröder. Deras viner åtnjuter många internationella och nationella utmärkelser. Vilket är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!

Delar av druvorna i detta vin kommer ifrån världens första vad man vet, vingård planterad i formen av en labyrint. Detta har Simonsig gjort för att skapa en plats för människor att genom en enkel promenad uppleva något annorlunda, återkoppla till en själslig medvetenhet i en modern värld.

2007 är generellt en kanonårgång både för röda och vita viner i Stellenbosch. Simonsig har normalt en dragning åt Europa i stilen på sina viner och detta år fick vi den perfekta kombinationen av Europa och det varmare klimatet i Sydafrika som ger den rena, bäriga tonen. Avrundat med försiktigt rostade fat för struktur och vi har en ljuvlig pärla för dig som gillar Cabernet Sauvignon-druvan.

Doft
Solvarma svarta vinbär, körsbär, och mörka körsbär och plommon. Sofistikerade franska fat, ceder, kryddor och choklad.

Smak
Fylligt och smakrikt vin som återspeglar sin årgång. Generöst och kaxigt på samma gång. Som i alla välgjorda viner kommer doftförnimmelserna igen i smaken.

Druvor
100% Cabernet Sauvignon

Lagring
Bäst 2011 - 2016

Mat
Smakrikt kött, grillat eller stekt. Hetta i tillbehören klara denna årgång utan problem. Den är inte heller kräsen när det kommer till ostar.

Bästa recensionen Visa alla »

Denna produkt har ännu inga recensioner, om du ger den ett betyg kan du recensera den.

Mer från Simonsig Estate Visa alla »

Andra produkter du kanske tycker om