Sake (酒)

Sake är en traditionell japansk alkoholhaltig dryck framställd av polerat ris. Jäsningsprocessen är dock mer lik den som används vid ölbryggning, vilket skiljer den något från övriga risviner. Kategorierna av sake är framtagna av japans nationella sakebryggare.

  • Junmai (純米)

    Junmai Sake är "rent" Sake där ingenting tillsatts förutom vatten, ris och koji.

    Antal produkter: 8
  • Ginjo (吟醸)

    Ginjo Sake är sake där upp till 60% av risets vikt polerats bort. Ifall denna siffra understiger 50% kallas det istället Daiginjo.

    Antal produkter: 9
  • Honjozo (本醸造)

    I Honjozo Sake tillsätts små mängder alkohol för att få ut mer smaker och aromer ur riset.

    Antal produkter: 0
  • Futsu (普通)

    Futsu Sake är en samlingskategori för all sake som inte får tillhöra någon av de övriga etablerade kategorierna.

    Antal produkter: 2
  • Namazake (生酒)

    Namazake är sake som inte pastöriserats via upphettning.

    Antal produkter: 0
  • Genshu (原酒)

    Starkare sake som efter bryggning inte spätts ut med vatten, och därför håller en volymprocent på upp till 20%.

    Antal produkter: 1
  • Koshu, Aged Sake (古酒)

    Koshu är sake som lagrats i flera år, och får en doft som påminner mer om Sherry.

    Antal produkter: 2
  • Taruzake, Cask Sake (樽酒)

    Genom att lagra sake på träfat kan man påverka smaken, då saken tar upp doft och smak av träet.

    Antal produkter: 0
  • Nigorizake (濁り酒)

    Nästan ofiltrerad sake med ett vitt mjölkaktigt utseende.

    Antal produkter: 1
  • Sparkling Sake

    Kolsyrad sake påminnande om mousserande vin.

    Antal produkter: 1
1
Kiuchi Taru Sake

Japanskt sakevin från Ibaraki

1