Risvin

Risvin är en alkoholhaltig dryck gjord från jäsningen av ris tack vare risets stärkelse.

  • Sake (酒)

    Sake är en traditionell japansk alkoholhaltig dryck framställd av polerat ris. Jäsningsprocessen är dock mer lik den som används vid ölbryggning, vilket skiljer den något från övriga risviner. Kategorierna av sake är framtagna av japans nationella sakebryggare.

    Antal produkter: 25
  • Amazake (甘酒)

    Amazake är lågalkoholhaltigt risvin från Japan.

    Antal produkter: 0
  • Kina

    Kina har många varianter på risvin: Choujiu - Mjölkigt glutenrikt, Mijiu/Lao-zao - rödaktigt sött dessertvin, Ang Jiu - Rött risvin.

    Antal produkter: 1
  • Korea

    Även Korea är stora på risvin: Cheongju/Beopju - sakeliknande, Gamju - sött och mjölkigt, Makkoli - traditionellt risvin.

    Antal produkter: 0
  • Filippinerna

    Tapuy - Klart risvin, Pangasi - Rött risvin, Kulapo - Rött alkoholstarkt risvin.

    Antal produkter: 0
  • Brem

    Risvin från Bali.

    Antal produkter: 0
  • Lao-Lao (ເຫລົ້າລາວ)

    Ett klart risvin från Laos.

    Antal produkter: 0
  • Raksi (रक्शी)

    Tibetanskt och Nepalskt risvin.

    Antal produkter: 0
  • Indien

    Sonti - sakeliknande risvin, Handia - risvin som mer liknar öl.

    Antal produkter: 0
  • Sato

    Thailändskt risvin.

    Antal produkter: 0
  • Malaysiska Borneo

    Tre olika risvin från malaysiska Borneo är Lihing, Tapai och Tuak.

    Antal produkter: 0