Rom
Rom är en typ av sprit destillerad av melassen från sockerrör. Med ett ursprung i Västindien har drycken lyckats sprida sig över hela världen.
Ljus rom
Ljus rom har en mildare smak än övrig rom, och är filtrerad för att ge en så klar dryck som möjligt. Kallas även "White Rum" eller "Silver Rum".
Gyllene rom
Genom att lagra rom kan man få den att ändra färg, och så är fallet med den stil av rom som kallas gyllene.
Mörk rom
Mörk rom (Eller svart som den också kallas) är ofta lagrad på svedda ekfat för att ge färg. Ytterligare färgning kan ske med hjälp av karamelliserat socker.
Lagrad rom
Lagrad rom anses vara lite finare, och namnges ofta med titlar som Reserva eller Añejo. Dessa är vanligare att de dricks rena istället för att spädas ut.
Kryddad rom
Många romtillverkare väljer att smaksätta sina drycker med olika kryddor.
Smaksatt rom
Ett annat vanligt sätt att smaksätta rom är att tillsätta smaker från frukt, och citrusfrukter är speciellt vanligt.