Cider

Cider är en alkoholdyck framställd av fruktsafter via jäsning. I USA och Kanada syftar cider dock på alkoholfri sådan, och uttrycket Hard Cider används istället.

  • Cider (äpple)

    Cider gjord på saft från äpplen är den vanligaste typen av cider, och har varit så historiskt sett också.

    Antal produkter: 325
  • Cider (päron)

    Cider gjord på päron är inte lika vanlig som den gjord på äpplen, men många exempel finns. I England har man till och med ett namn för cider gjord på saft enbart från päron: "Perry".

    Antal produkter: 70
  • Ice Cider

    Högkoncentrerad cider gjord på frusna äpplen blir oftast mer alkoholstark än vanlig cider, och vissa smaker blir mer framträdande.

    Antal produkter: 4
  • Lågalkoholhaltig Cider

    Cider kan även göras utan alkohol, eller med väldigt låg koncentration. Denna kategori är till för de cidrar med en volymprocent under 3%.

    Antal produkter: 8
  • Cider (övrig frukt)

    Givetvis går det att göra cider på många olika frukter, några exempel är hallon, körsbär och jordgubb.

    Antal produkter: 123