Lambic

Lambic är spontanjästa öl från ett specifikt område i Belgien, nämligen Pajottenland. Spontanjäsningen innebär att ingen jäst tillförs, bryggaren förlitar sig istället på vildjäst från luften, vilket ger denna ölstil en väldigt vinös, och ofta syrlig, smak.

  • Oblandad Lambic

    Oblandad Lambic är surare än Geueze, grumlig och okolsyrad då de aldrig genomgår en andra jäsningsprocess. Många anser att denna stil av öl skiljer sig mest från resten av ölvärlden, och kan liknas vid ett väldigt torrt vin.

    Antal produkter: 82
  • Kriek

    Kriek är Lambic med körsbär tillsatta för att tillföra smak i jäsningen. Ordet kriek kommer från det Holländska ordet för just körsbär.

    Antal produkter: 83
  • Övrig Frukt-Lambic

    Körsbär är inte den enda frukt som används vid skapandet av Lambic. Andra vanliga typer är persika, hallon, vinbär och druvor.

    Antal produkter: 223
  • Faro

    Faro är Lambic med tillsatt socker, för att ge en sötare smak.

    Antal produkter: 23
  • Gueuze

    Gueuze är ung och gammal Lambic blandade, för att sedan genomgå en andra jäsningsprocess, tack vare att den yngre Lambicen inte ännu jäst färdigt.

    Antal produkter: 107
1
Timmermans Pumpkin Lambicus

Belgisk pumpa-lambic från Itterbeek

1