Spendrups Melleruds Vårpilsner

Produktbild för Spendrups Melleruds Vårpilsner

Svensk pilsner från Grängesberg

Betyg 4.4
Spendrups Melleruds Vårpilsner 2.2
Ditt betyg
Producent Spendrups Bryggeri, Sverige
Volymprocent 4.8%
Även känd som: Spendrups Melleruds Utmärkta Pilsner

Spendrups relanserar pilsner från tidigare Melleruds Bryggeri

Inspirerad av historiskt material om Melleruds Bryggeri har Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson tagit fram ölet Mellerud Vårpilsner 4,8 vol%. Dess förlaga, ett gott klassiskt öl i pilsnerstil, blev från samma dag som man slog tappkranen i tunnan en succé. Under en begränsad period kommer ölälskare i hela landet nu kunna ta del av bryggare Bengtssons nytolkning av det populära ölet.

Under åren 1904-1959 försåg Melleruds Bryggeri svenska folket med gott klassiskt öl i pilsnerstil. Bryggeriets historia väckte bryggmästare Richard Bengtssons nyfikenhet.

– Bryggerihistoria är spännande och inspirerar mig ofta till nya goda öl, säger Richard Bengtsson, bryggmästare på Spendrups. Jag tycker Melleruds Vårpilsner är en riktigt god pilsner, med en utsökt fyllighet och kropp. Precis som en pilsner skall vara. Kalasgod till bland annat husmanskost.

Melleruds Vårpilsner är till karaktären ett lageröl med en vackert gyllengul färg. Det har en rund fyllighet och en lätt humlearomatisk doft med markerad beska. Maltmixen är väl avvägd mellan pilsner- och münchenermalt. Den sena humlegivan med tjeckisk aromhumle bildar en lätt humleblommighet.

Melleruds Vårpilsner 4,8 vol%, artnr: 1422-03, finns på Systembolaget under en begränsad period, 1 mars – 31 maj år 2012. Priset är 12:90 kr och ölet säljs i 33 cl engångsglas.

Bästa recensionen Visa alla »

Denna produkt har ännu inga recensioner, om du ger den ett betyg kan du recensera den.

Mer från Spendrups Bryggeri Visa alla »