Lager

Lager är världens vanligaste öltyp, och bryggs via underjäsning, d.v.s. att jästen jäser långsamt och därmed sjunker till botten. Därefter lagrar man ölet under en längre tid, i källare, cisterner eller grottor, för att serveras vid ett senare tillfälle.

 • Pilsener

  Pilsener (eller pilsner som det heter på svenska) är en stil av ljus lager som startades i tjeckiska Plzeň (Pilsen).

  Antal produkter: 2026
 • Bock

  Bock är en typ av lager som varierar mycket mellan mörk och ljus, men det gemensamma är en stamvörtstyrka (inte alkoholvolym) på över 16%.

  Antal produkter: 1247
 • Dunkel och Schwarzbier

  Dunkel är mörk lager är som namnet antyder är denna typ givetvis mörkare än ljus lager, men även maltigare och fylligare. Schwartzbier är det tyska namnet på de allra mörkaste, nästan svarta, lagerölen.

  Antal produkter: 843
 • American Dark Lager

  Amerikansk mörk lager som skiljer sig lite från sitt tyska ursprung i att mörkheten inte alltid kommer ifrån rostad malt, utan ofta fås med hjälp av andra ingredienser, som karamellsirap eller liknande.

  Antal produkter: 158
 • Pale Lager

  Pale Lager representerar de ljusaste ölen, och har ofta betydligt svagare inslag av malt och humle än övriga öltyper. Är ofta kolsyrade konstgjort, och innehåller ofta ingredienser som tillsammans med malten utgör grunden.

  Antal produkter: 2982
 • Premium Lager

  Någonstans mellan Pale Lager och Pilsener landar Premium Lager. Har en mildare och mer naturlig kolsyra, och görs oftast med enbart malt.

  Antal produkter: 646
 • Rököl (Lager)

  Öl med huvudsmak av rök har sina rötter i Tyskland, och är gjord av malt torkad över eldat trä. De kanske mest kända typerna kommer från den lilla staden Bamberg, som för övrigt har världens största koncentration av bryggerier per kapita.

  Antal produkter: 267
 • Märzen och Vienna

  Märzen och Vienna är två stilnamn som innefattar det som oftast kallas Oktoberfestbier. Märzen får sitt namn från månaden mars, då man traditionellt bryggde det sista ölet inför sommaren, då jästen riskerar att vildjäsa på grund av värmen. När hösten sen kom firade man detta genom att dricka sin mars-öl och påbörja sin bryggning igen.

  Antal produkter: 1048
 • Zwickel/Keller/Landbier

  Tre närliggande tyska kategorier främst funna i området Franconia. Det som gör dem speciella är att de är ofiltrerade lageröl med naturlig kolsyra, vilket även är "Real Ales" styrkor.

  Antal produkter: 223
 • California/Steam beer

  Steam Beer, eller California Commons som den också kallas, görs via en teknik att framställa öl då lagerjäster bryggs vid varma temperaturer, vilket resulterar i en lager med egenskaper av både lager och ale.

  Antal produkter: 166
 • Malt Liquor

  Malt Liquor är en påhittad kategori för att kunna typbestämma de ölen som inte riktigt förtjänar att placeras som t.ex. Imperial Pilsner. Gemensamma nämnare är hög alkoholhalt, konstiga bismaker och en allmänt dålig ölkaraktär.

  Antal produkter: 393
 • Lågalkoholhaltig lager

  Öl är sällan alkoholfri, och räknas som lågalkoholhaltig om den har mindre än ~3 volymprocent. Lagligt får dock endast öl under 0.5 kallas för alkoholfria.

  Denna kategori agerar även som uppsamlingskategori för lågalkoholhaltiga maltdrycker, såsom svagdricka, finsk kalja och holländsk oud bruin.

  Antal produkter: 533
 • Special Lagers

  Slutligen har vi en ölkategori med all de lager som inte går att placera eftersom de bryggts med hjälp av specialingredienser. Dessa kan vara frukter, örter, eller egentligen vad som helst.

  Antal produkter: 89
1
Mad & Noisy Brewing Hops & Bolts India Pale Lager

Kanadensisk lager från Creemore, Ontario

Magic Hat Blues Brew

Amerikansk lager från South Burlington, Vermont bryggd åt B.B. King Blues Club & Grill

Mill St. 100th Meridian

Kanadensisk lager från Toronto, Ontario

Motala Beer & Burger Draft Beer

Svensk lager från Motala

1