Veteöl

Veteöl (eller Weizen/Weiße som stilen heter i Tyskland) är öl som bryggs med en hel del vete. De är oftast överjästa, vilket placerar dem hos ales.

  • Hefeweizen

    Hefe innebär att jästen inte är bortfiltrerad, vilket gör ölen grumliga. Hefe betyder just jäst på tyska.

    Antal produkter: 758
  • Dunkelweizen

    Mörk veteöl gjord på mörka malttyper. Har en smak som är betydligt tjockare och mer brödlik än övriga veteöl.

    Antal produkter: 266
  • Kristallweizen

    Kristallweizen är filtrerad från all jäst, och är således genomskinlig. Har en väldigt frisk smak.

    Antal produkter: 61
  • Weizenbock

    Weizenbock eller Weizen Eisbock som den också kallas, är en stil av veteöl där ölen har blivit koncentrerad i styrka. Detta görs genom att frysa ölen, vilket gör att en del av vattnet försvinner.

    Antal produkter: 206
  • Belgian Witbier

    Belgian Witbier är en öl bryggd på vete, ofta med inslag av ingredienser som koriander och apelsin, för att ge en friskare smak. Namnet kommer av de jäst- och veteproteiner som vid lägre temperaturer ger ölen en väldigt ljus färg.

    Antal produkter: 764
  • Berliner Weisse

    En specifik typ av veteöl som bryggs enbart i Berlin. Dessa är ofta låga i alkoholstyrka, och surare till smaken än andra veteöl.

    Antal produkter: 465
  • Övriga veteöl

    Veteöl från andra länder än Tyskland och Belgien faller inte alltid inom ramarna för de etablerade kategorierna, och kallas då kort och gott "Wheat Ale".

    Antal produkter: 568
  • Grodziskie/Gose/Lichtenhainer

    3 liknande stilar av syrliga/sura veteöl som traditionellt bryggdes i Europa under medeltiden och tidiga industrialiseringen. Gose är smaksatt med salt och Grodziskie (eller Grodziskie som det ibland kallas) samt Lichtenhainer är smaksatta med rökmalt

    Antal produkter: 191