Porter och Stout

Porter och Stout är två ölstilar som är nära sammankopplade och har gemensamma anor. Båda är väldigt mörka, och har ofta inslag av choklad, lakrits och kaffe i sina smaker.

 • Stout

  Till skillnad från Porter så bryggs Stouts med hjälp av rostade maltkorn, resulterande i kraftigare beska och mindre sötma.

  Antal produkter: 1218
 • Imperial Stout

  Imperial Stouts har sina rötter i öltransporten till det ryska hovet, då ölen var tvungen att vara väldigt stark och rik på malt, för att inte tappa för mycket under transport. Nuförtiden görs ölen just för att komma åt dessa rikare smaker.

  Antal produkter: 2621
 • Porter

  En något mildare variant än Stout, fortfarande väldigt mörk och kraftig. Bortsett från detta är det ofta de två blandas ihop.

  Antal produkter: 1412
 • Imperial Porter

  Imperial Porter har betydligt mer gemensamt med Imperial Stout än något annat, men liksom vanlig Porter saknas inslaget av de rostade maltkornen, vilket behåller en viss söthet.

  Antal produkter: 397
 • Sweet/Cream Stout

  Sweet Stouts (ofta kallade Cream eller Milk Stout) innehåller laktos, vilket tillsätter söthet och fyllighet till ölen.

  Antal produkter: 608
 • Irish/Dry Stout

  En stil med betydligt "torrare" smak är Irish Stout, kanske mest känd tack vare Guinness. Irish Stouts är lättare än sina syskon inom kategorin "Porter och Stout" både i smak och alkoholstyrka.

  Antal produkter: 300
 • Foreign Extra Stout

  Foreign Extra Stout bryggdes från början för att fraktas till Storbrittaniens många kolonier och långväga förbindelser. Dessa platser började sedan att brygga sina egna varianter, som landar mellan Stout och Imperial Stout i styrka och kraftighet.

  Antal produkter: 129
 • Baltic Porter

  Baltic Porters är en lite mer alkoholstark version av Porter som mest bryggs runt Östersjön. Stilen är lite av ett undantag då många Baltic Porters faktiskt bryggs via underjäsning.

  Antal produkter: 222
1
Barrow Boys Black Ink PorterInte godkänd

Australiensisk porter

Ironfire Six Killer Stout

Amerikansk stout från Temacula, Kalifornien

Nils Oscar/Cigar City Nypon Lingon StoutInte godkänd

Imperial Stout från Nyköping

To Øl Jule Mælk BA Cognac/Sherry

Dansk imperial stout bryggd i Belgien

1