Green Flash Hop Head Red Ale, -2013

Produktbild för Green Flash Hop Head Red Ale, -2013

Amerikansk ale från Vista, California

Betyg 7.5
Green Flash Hop Head Red Ale, -2013 3.75
Ditt betyg
Producent Green Flash Brewing Company, USA
Volymprocent 7.0%
Denna produkt har ännu ingen detaljerad information. Om du vet något om denna produkt får du gärna påbörja en artikel om den genom att editera den .

Bästa recensionen Visa alla »

Nästa öl under gårdagens besök på De Klomp blev en amerikanare; Hop Head Red Ale från Kalifornienbryggeriet Green Flash. Det är en amber/red ale på 6,4 %.

Vätskan är mörkt brunröd, det fingertjocka skummet är varmvitt. Lite skumrester blir kvar på glaset.

Doften är Amerikansk med mycket citrus-humle, men den innehåller också en hel del malt. Den är inte så besk som jag trott, dock finns en metallisk ton där.

Smaken är först ruskigt humlad, men det tonas snart ner till en maltig smak med en hel del torkad frukt och russin och aningar av lakrits, kött och citronskal. Lite citronsyra i den lite gräddiga eftersmaken. Slutet är fruktigt med en beska som stannar länge.

Kolsyran är mjuk, de små bubblorna är lätta. Vätskan är mjuk.

Jag har hört en del snack om den här ölen, men den var inte alls så humlad som jag trott. Den saknade den lite dammiga smak som jag ofta tycker mig hitta i amber ales, och det var ju bra.

Så sent som i helgen pratade jag faktiskt om Hop Head, och jag hade för mig att jag druckit en brittisk öl med samma namn som jag gillade mycket. Efter mycket funderade kom jag fram till att det var Dark Star Hophead, en välhumlad bitter som Oliver Twist brukar ha på cask lite till och från.

Kvällen på De Klomp avslutades sedan med en Schlösser Alt, vilken satt som en smäck.

Betyg: 3,75. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: 89:00 för 355 ml.

Mer från Green Flash Brewing Company Visa alla »

Andra produkter du kanske tycker om