Pale Ale

Pale Ale är en stor samling öl där den gemensamma nämnaren är de ljusa malt-sorterna som används. Det är inte egentligen en strikt ljus öl, utan grupperingen kommer ursprungligen från 1800-talet då bryggare ville differentiera sin öl mer från de mörkare öltyperna.

 • Bitter

  Bitter, eller English Pale Ale som amerikanerna säger, fick sitt namn från att konsumenterna själva ville särskilja dessa öl från de mildare ljusa öl som fanns tillgängliga.

  Antal produkter: 2938
 • American Pale Ale

  Den amerikanska varianten av britternas ljusa ale. De skiljer sig dock i att American Pale Ale har mer citrus-toner och fruktiga dofter på grund av de amerikanska humle-typerna.

  Antal produkter: 2372
 • Premium Bitter

  Premium Bitter representerar de lite starkare ölen av typen Bitter. Stilen kallas även ESB tack vare Fuller's ESB som var en av de första att exporteras till staterna.

  Antal produkter: 1124
 • India Pale Ale

  India Pale Ale (eller IPA som stilen är känd) har sitt ursprung i öl med stark humlesmak som blev populär hos köpmän från Ostindiska kompaniet, tack vare att George Hodgson's Bow Brewery gav dem kredit i upp till 18 månader. De förde sedan med sig ölen till Indien och satte grunden för namnet.

  Antal produkter: 4080
 • Imperial/Double India Pale Ale

  Double IPA, också kända som Imperial IPA, är extremvarianten av vanlig IPA och har ofta höga volymprocent och mycket höga IBU-värden (bitterhet).

  Antal produkter: 1605
 • Amber Ale

  En Amber Ale är en Pale Ale där speciella malt-typer tillsatts för att ge den en kopparaktig till ljusbrun färg. Namnet används inte lika mycket utanför USA, men i Frankrike används termen Ambrée.

  Antal produkter: 1049
 • Irish Ale

  Trots att Irish Ale ofta är rödaktig (och även kallas Irish Red Ale) grupperas de med Pale Ales då de ofta delar malt-typer och jäststrängar.

  Antal produkter: 264
 • Saison

  Saison är ljusa säsongsöl ursprungligen från Wallonia, den fransk-talande delen av Belgien, för att friska upp arbetarna under skördetiden. Detta medförde att saison på den tiden var betydligt svagare vid konsumption.

  Antal produkter: 1539
 • Biére de Garde

  En Fransk stil som betyder "Öl att vakta", och likt lagern gjord för att en tid lagras i källare för att konsumeras senare. Anledningen till detta var likt lagern att jäsning under sommaren blir oförutsäglig.

  Antal produkter: 208
 • Altbier

  Altbier (vilket betyder gammal öl) är en tysk stil med anor från före lager, då man använde sig av överjäsning likt de brittiska Pale Ales.

  Antal produkter: 284
Abandon East Branch

Amerikansk pale ale från Penn Yan, NY

Adelsö Redemption Pale Ale

Svensk ale från Adelsö

Brewerkz BelHop

"Belgian Pale Ale" från Singapore - en hybrid gjord av amerikansk humle med belgisk jäst

Cigar City Invasion Pale Ale

Amerikansk ale från Tampa, Florida

Colonial Small AleInte godkänd

Australian ale from Perth

Einstök Icelandic Pale Ale

Pale Ale från Akureyri, Island

Greenport Harbor Harbor Ale

Amerikansk ale från Greenport, New York

Harpoon 100 Barrel Series #37 - Rich & Dan’s Rye IPA

Amerikansk IPA från Boston, Massachusetts

Helsingborgs Darkale

Svensk ale från Helsingborg

Malmö GreñudoInte godkänd

Svensk ale från Malmö