Öl
Med anor 7000 år tillbaka är öl den äldsta av alkoholdrycker, som bygger på jäsning av i huvudsak malt men med många variationer. Öl kan delas in i otaliga kategorier, varav vissa typer är färskvaror och andra tål att lagras i många år.
Ale
När öl får jäsa i högre temperaturer hamnar jästen vid ytan. Denna gamla process kallas överjäsning och resulterar i starkare, ofta fruktiga smaker. Ale är samlingsnamnet för öl bryggd på detta sätt.
Lager
Lager är världens vanligaste öltyp, och bryggs via underjäsning, d.v.s. att jästen jäser långsamt och därmed sjunker till botten. Därefter lagrar man ölet under en längre tid, i källare, cisterner eller grottor, för att serveras vid ett senare tillfälle.
Lambic
Lambic är spontanjästa öl från ett specifikt område i Belgien, nämligen Pajottenland. Spontanjäsningen innebär att ingen jäst tillförs, bryggaren förlitar sig istället på vildjäst från luften, vilket ger denna ölstil en väldigt vinös, och ofta syrlig, smak.
Radler & Shandy
Radler och Shandy är typer av blanddrycker med öl som bas. Radler har sitt ursprung i Tyskland och Shandy i Storbritannien. Vanligast är öl och lemonad eller läskedryck i kombination.
En IPA i West Coast stil som går åt tropiska toner samt mogen persika.